2. serierunde

Første runde er ferdigspelt. Forutenom Skogsvåg sin 4-1 seier over Hasunds Hund var kampene som spådd svært jevne. 3 ettmålsseirer og ein uavgjort i lokaloppgjeret mellom «Nesena» er fasiten.

I oppgjeret mellom Søre og Nore Neset lurer alle på kvar ballen blei av.

I oppgjeret mellom Søre og Nore Neset lurer alle på kvar ballen blei av.

Andre serierunde tjuvstarter med lokaloppgjeret mellom Hasunds Hund og SK Viggo på Nymark 04 i kveld klokka 2015. Det er igjen 3 lørdagskamper klokka 13:00

Nore Neset – Skogsvåg
Mathopen – Vestkysten
Galgen – NHH 3

Mandag går siste kamp mellom Krabbetor og Søre Neset. Merk at denne kampen går på Søre Neset si heimebane.

Håper på nok ein jevn runde med god innsats og speleglede!

About stianvb

Blogger om divisjonsfotballen i Hordaland og speler for SK Viggo.
Dette innlegget vart posta under Uncategorized. Bokmerk permalenkja.

7 Responses to 2. serierunde

 1. Sidelinjeentusiasten seier:

  Hei igjen Stian! Henviser til innlegget mitt her: https://stianscorner.wordpress.com/2013/04/07/tabelltips-6-divisjon-avd-3-2013/#comments

  Jeg vil komme med et par supplerende tanker nå som to runder er fullført. Først og fremst må jeg si meg fornøyd med min egen vurdering av avdelingen, og særlig i forbindelse med to lag; NHH og Søre Neset. Jeg skrev at du undervurderer NHH og overvurderer Søre Neset. I mine øyne viser dette seg å stemme godt så langt. NHH tapte sesongåpningen knepent, men et ettmålstap mot Mathopen er på ingen måte noen skam. De revansjerte seg i andre runde med en meget sterk og imponerende 3-0 seier mot tøffe Galgen. Jeg tror NHH kommer til å gjøre det bra i år, som jeg spådde før seriestart. Samtidig står Søre Neset med 2 poeng av 6 mulige etter 2 kamper spilt. Dette er svakt av laget du spådde på kvalikplass, og enda verre enn til og med jeg turde å tippe (til tross for at jeg skrev de kom til å bli hektet av tetkampen tidlig). De har møtt Nore Neset og Krabbetor, som heller ikke er topplag. Jeg setter to streker under svaret mitt; du har overvurdert Søre Neset og undervurdert NHH.

  Av kommentarer til andre lag, har jeg følgende…
  * Jeg skrev at Hasunds Hund kommer til å forbli et bunnlag, men med muligheter for overraskelser. Denne står jeg ved. De har 0 poeng og ligger sist etter to runder, der jeg spår at de blir værende, men jeg tror neppe de går gjennom sesongen uten poeng. Noen lag kommer til å gå på en skrell eller to mot Hasunds Hund. Garantert.

  * Jeg skrev at Viggo ikke har imponert meg hittil (før seriestart), til tross for at jeg har en innebygget tro på denne tradisjonsrike klubben. Jeg mente Viggo definitivt hører hjemme høyt oppe i denne divisjonen, i alle fall topp 3. Likevel uttrykte jeg at man skal være forsiktig med å overvurdere Viggo, Årets to seire har kommet mot Galgen og Hasunds Hund, som begge har fått juling i sin andre kamp (mot hhv. NHH og Skogsvåg). Viggo kan gjøre det bra, men da må de «step up».

  * Jeg skrev at Mathopen er vanskelig å plassere, og kan havne på alt fra 1. til 5. plass. Denne står jeg også ved lag. De har åpnet godt. 4-0 mot Vestkysten anser jeg som sterkt, men 1-0 mot NHH synes jeg det står minst like mye respekt av. 1.-5.plass er egentlig det beste tipset jeg kan gi. Jeg blir overhodet ikke overrasket hvis de går hen og vinner denne serien, men så blir jeg heller ikke overrasket hvis de sprekker og deler ut poeng på løpende bånd. Jeg tror uansett jeg er safe når jeg tipper dem topp 5. Instinktet mitt sier forøvrig også topp 2, men denne er vanskelig.

  * Om Krabbetor skrev jeg at de kan gjøre det godt, men at de neppe kjemper så høyt oppe som du anslår (4. plass). Ser ut til å stemme fint foreløpig. Jeg tror de hever seg, og begynner å ta poeng snart, men jeg tror likevel de vil få problemer med å havne topp 4. Kanskje de klarer det, men jeg har ikke klokketro. Opprykk er i alle fall ikke et tema. (For så vidt ikke nedrykk heller, så i år tror jeg den berømte Krabbetor-tradisjonen med divisjonshopp ryker).

  * Jeg skrev at Galgen er et spennende lag. Til tross for 2 tap på 2 kamper anser jeg dem fremdeles som et sterkt lag. De har tross alt møtt Viggo og NHH, som jeg allerede har beskrevet som to topplag. Jeg er litt skuffet over at de ikke har tatt noen poeng enda, for som sagt har jeg spådd at de kan stjele poeng fra noen topplag. Det står jeg også ved. Galgen kan ta poeng fra alle i denne puljen, og vil helt sikkert gjøre det — også fra antatte topplag. Likevel står jeg fremdeles ved det jeg også skrev om dem — Galgen rykker ikke opp til 5. divisjon i år. Rett og slett.

  * Vestkysten, Nore Neset og Skogsvåg skrev jeg ikke noe særlig om, annet enn at jeg kalte dem «tabellfyll som slår de svake og taper mot de beste». Foreløpig vil jeg forsåvidt si det stemmer sånn noenlunde greit. Skogsvåg slo Hasunds Hund oppskriftsmessig, men fikk deretter stryk av tabellfyllkollega Nore Neset (som hadde et helt greit U mot Søre Neset, som også kan vise seg å bli tabellfyll). Vestkysten hadde en grei (men noe flaksen, ryktes det) seier mot Krabbetor, men kom ned på jorden igjen mot opprykkskandidat Mathopen. Jeg tror de fortsetter med å vinne kamper mot lag som ikke er i opprykksstriden, samtidig som de kommer til å tape samtlige kamper mot topplagene (Mathopen, NHH, Viggo, muligens Galgen, …).

  En ting vil jeg si, dog. Nore Neset kan fort finne på å imponere med positivt. 1-1 mot Søre Neset er ikke så halvgæærnt, det, altså, og 3-0 over Skogsvåg er fremdeles sterkt (til tross for at jeg anser Skogsvåg som en middelhavsfarer, og at det i følge Skogsvåg sine hjemmesider var en noe ufortjent tremålsseier). Nore Neset har mer å bevise før jeg proklamerer tillit til dem, men de har fått en god start, og de kan overraske i positiv retning. Det blir spennende å se.

  PS: Jeg hadde egentlig tenkt å vente med dette innlegget til etter runde 3, for da tror jeg nemlig tipsene mine gjør seg enda mer gjeldende. Jeg tror Søre Neset får det tøft mot Mathopen, og kan finne på å stå med fattige 2 poeng på 3 kamper, mens Mathopen da vil ha full score på 9 poeng. Denne situasjonen vil jo gi desto mer vekt til min analyse, men jeg klarte rett og slett ikke å vente over to uker på nye resultater! 🙂

  Dessuten møtes jo NHH og Viggo, og uansett hvordan denne kampen går, vil en av mine opprykkskandidater ha mistet poeng relativt tidlig i sesongen, og det vil jo nødvendigvis trekke litt ned på tipset mitt, uansett hvordan kampen ender. Vinner Viggo, så vil NHH se dårlig ut med 3 poeng på 3 kamper, og vinner NHH, så vil det være en ripe i lakken på Viggo, samtidig som uavgjort vil være en nedtur for begge lag. Jeg vil rett og slett slenge ut kommentarene mine før denne kampen, fordi denne kampen uansett ødelegger øyeblikksanalysen min! Hehe… I løpet av et par runder, tror jeg uansett dette utjevner seg, og både Viggo og NHH fortsetter å vinne.

  Skogsvåg møter Krabbetor. Tabellfyll vs tabellfyll. Denne kampen kan gå begge veier tror jeg, og jeg levner egentlig ikke denne kampen mange tanker. Ingen av disse lagene kommer til å være innblandet i verken opprykk eller nedrykk, så denne betyr ikke så mye.

  VSK-Galgen kan bli spennende. Her holder jeg en knapp på Galgen, som i mine øyne er et marginalt bedre lag enn VSK. De kan likevel finne på å gå på en skrell, for Vestkysten er også et godt lag. Jeg tror uansett Galgen kommer seg ut av poengtørken, og da kan Vestkysten prise seg lykkelige over at de i alle fall klarte å stjele tre heldige poeng fra Krabbetor — ellers ville dette sett veldig stygt ut etter 3 runder for de rosakledde fra VSK.

  Rundens siste kamp har jeg ikke store forhåpninger om spenning i. Hasunds Hund – Nore Neset. Her BØR Nore Neset ta tre poeng for å ikke skuffe noe voldsomt. Nå har jeg akkurat fortalt om en smule tro på en potensiell Nore Neset overraskelse i år. Da kan de ikke miste poeng mot Hasunds Hund. Samtidig så har jeg også sagt jeg tror Hasunds Hund kommer til å plukke noen poeng i år, og Nore Neset er en av toppkandidatene til å gi fra seg disse poengene. Setter pengene mine på Nore Neset, relativt trygt. Men dersom Hasunds Hund tar med seg poeng, blir jeg ikke veldig overrasket. Bare veldig, veldig skuffet. På Nore Nesets vegne.

  Og med dette fulltegnes innlegget mitt. Vet ikke engang om jeg får lov å legge inn et så langt innlegg. Skjønner jo at jeg kanskje burde fått meg min egen blogg. Håper i alle fall du (eller noe andre) har lest alt dette. Så gleder jeg meg til din bloggpost som oppsummerer runde 2. Forventer at du har noen interessante synspunkt på resultatene som har kommet hittil i avdelingen. Fortsett å blogg, Stian, ingenting er morsommere enn breddefotball!

 2. Sidelinjeentusiasten seier:

  Jeg hadde egentlig lovet meg selv å IKKE komme med et tabelltips, nettopp fordi denne serien kan vise seg å være -jævlig- (unnskyld språkbruket) vanskelig å spå. Likevel føler jeg det blir feil å sitte her og være bedreviter uten å gi det et forsøk selv. Så får jeg heller stå skolerett til spott og spe om jeg bommer totalt 🙂 Jeg har i alle fall stor tro på at Mathopen, Viggo og NHH tar topp 3, i den rekkefølgen. Deretter tror jeg det blir et poenggap ned til resten av gjengen. Jeg har en magefølelse på at Nore Neset gjør det bra, og jeg tror Galgen som sagt kommer seg. La meg slenge ut et uhøytidelig tabelltips, tatt fullstendig på sparket, riktignok med fordelen av to ferdigspilte runder… Hasunds Hund ender på en klar sisteplass, mens de resterende 6 plassene er helt sinnsykt vanskelige å spå. Jeg klarer ikke å tenke meg hvem som skal rykke ned sammen med HH. I mine øyne fortjener ingen av disse seks lagene å rykke ned fra 6. divisjon. Jeg tror dette blir en mølje hvor alle slår alle, og ender på noenlunde lik poengscore. Første og beste tanke:

  1. Mathopen
  2. Viggo
  *liten poengluke*
  3. NHH
  *større poengluke*
  4. Galgen
  5. Krabbetor
  6. Vestkysten
  7. Skogsvåg
  8. Søre Neset
  9. Nore Neset
  10. Hasunds Hund

  Og jeg føler meg dum når jeg kommer med tipset. Dum fordi ingen av Neset-lagene fortjener å havne så lavt på en sjettedivisjonstabell. Begge er habile lag. Jeg tror bare rett og slett det er 7 lag som er enda bedre. Dum fordi jeg de siste minuttene har omrokkert alle de seks «midtpåtreet-lagene» på alt fra 4. til 9. plass. Den optimistiske siden av meg plasserte først Nore Neset på 4. plass, men jeg endte opp med å flytte dem helt ned på 9. plass. Jeg sliter med å bestemme meg, men dette er rett og slett det beste tipset jeg får til. Så får vi se hvordan det ser ut i oktober. 🙂

 3. stianvb seier:

  Å sette to streker under svaret etter to serierunder er vel noko prematurt. Då kan vi gratulerer Aalesund med seier i årets Tippeliga og sende Molde og Vålerenga ned til Adecco.

  Det blir spennende å sjå. Eg har framleis trua på at Søre Neset kjem høgt. At dei speler uavgjort i eit lokaloppgjer mot Nore Neset er ikkje veldig overraskende. Heller ikkje mot Krabbetor som har ein meget sterk ellever på sitt beste. Søre Neset er neppe fornøyd med dette og må heve seg for det blir såpass jevnt her at man kan bli kjapt hektet av. At dei havner på 8.plass ser eg som ganske utenkelig. Topp 5 er dei nok.

  Skogsvåg og Nore Neset er to lag som er sterkere heime enn borte, noke den kampen beviste.

  Av det eg har hørt frå mine kontakter så skåra NHH på sin første sjanse etter 60minutter og at det var ein litt typisk første målet vinner kamp. Men som eg skreiv i mitt tabelltips så hadde eg 0 info om NHH før sesongen då dei verken har publisert nokon treningskampresultater eller har ei oppegående heimeside med stall etc. Men det er typisk studentlag å variere i prestasjonene og eg tviler på dei blander seg inn i topp 3.

  Mathopen virker solide og har enda ikkje sluppet inn mål. At dei kan komme høgere enn 3.plass som eg tippa tviler eg ikkje på men nå har ikkje Mathopen, ifølge mitt tabelltips, heller møtt topp motstand.

  Eg takker for eit langt innlegg så får me sjå i oktober kven som har rett. Men eg må minne deg på at tipset ditt kom etter to spelte serierunder. 🙂

  • Sidelinjeentusiasten seier:

   Da kan vi annullere tabelltipset mitt, da. Det er jeg mer enn happy med. 🙂 Til tross for at du mener de to rundene er kontrarepresentative for resten av sesongen, så skjønner jeg det blir litt lite fair å komme med tips etter at sesongen er i gang. Men jeg er tilfreds med det! Tabellen er ekstremt vanskelig å tippe uansett, og jeg satte som sagt først Neset-lagene på 4. og 5. plass før jeg ombestemte meg helt. Jeg tror likevel det blir veldig jevnt fra 4.-9. plass.

   Da er altså tabelltipset mitt strøket, og de eneste tipsene som gjelder, er de jeg skrev før seriestart. Noe jeg fremdeles er godt fornøyd med. 🙂

 4. Hasunds seier:

  http://www.youtube.com/watch?v=_E6sSGq9GZs samandrag viggo-galgen runde 1
  http://www.youtube.com/watch?v=mjZulm8h1eM samandrag mathopen-vsk runde 2
  videoreferat frå rundane. Galgen og mathopen er flinke på nett

 5. bsksks seier:

  Er du seriøs når du tipper Viggo på første plass? Haha. Både Skogsvåg, nore neset, søre neset, mathopen, nhh, galgen og krabbetor er jo bedre lag. Viggo har jo flaks hvis de i det hele tatt klarer top 5…

 6. stianvb seier:

  Det vil tiden vise. Er ikkje sikkert det blir 1.plass men eg kan ta eit ganske stort veddemål på at det blir topp 5. 🙂

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s